Het was een bloedhete dag in de zomer van 2006 op de tilburgse kermis. Dorien en Christine kwamen op het idee om een carnavalsnummer te maken. Ja, u leest het goed: de mussen vielen van het dak en het bier was al verdampt voor het de tap uit kwam en deze dames dachten al aan carnaval! Zo gezegd zo gedaan en met de hulp van Theo Smits kwamen de nummers “alle remmen los!” en “zonnestraaltje” tot stand. Het bleek lastiger om een naam te verzinnen en uiteindelijk was er de keuze tussen De Christini’s of De Dorini’s (het moest toch een beetje fout klinken) en zoals bekend is het De Dorini’s geworden…en nu zitten ze er aan vast…

Ze stonden meteen op het podium bij Brabant Party en ze eindigden in de top 5 van 3 uurkes vurraf. Vanaf dat moment kregen ze de smaak pas goed te pakken. Met de hulp van Miranda van Berkel schreven ze in de zomer van 2007 de nummers “Geweldig, Gezellig en Blij” en “vooruit nog eentje dan”, een lied dat samen met Rogier van Oosterhout werd opgenomen. 

In de zomer van 2008 hebben Chris en Dorien  2 nummers opgenomen voor de tilburgse kermis. Het kon toch niet zo zijn dat de beste en grootste kermis van de Benelux nog niet bezongen werd! De Dorini’s en de Tilburg Toppers hebben de krachten gebundeld. Onder de naam ´de Hulliegullies´leveren zij als echte Tilburgers (…en een Boxtelse), een bijdrage leveren aan dit grootse evenement. Miranda van Berkel schreef de tekst van “de tilburgse kermis”. Het tweede lied op de cd is er een over de “Roze Maandag”. Straight, Gay of Bi; op Roze Maandag is iedereen gelijk. Het fenomeen Roze Maandag behoeft geen verdere uitleg. De Dorini’s werden benaderd door Jack van Raamsdonk om een lied voor deze speciale dag op te nemen. De tekst van dit nummer komt van de hand van Marina Liebregts.

De tekst voor het nummer van carnaval 2009 lag al een tijdje op De Dorini’s te wachten. Op de dag van opname kregen De Dorini’s de tekst “Ge bent een pin!” geschreven door Bart Engel in handen en waren meteen enthousiast. Wie kent er nou geen “pin” in de vriendenclub, het verenigingsleven of de kroeg? In tegenstelling tot “Geweldig, Gezellig en Blij” heeft dit nummer weer een hoog carnavalsgehalte. 

In augustus 2009 hebben De Dorini’s op de gaypride meegevaren op “De Braboot, de boot met de zachte Gay”. Voor deze gelegenheid is het arrangement van het roze maandaglied gepimpt met een extra beat en is de tekst gedeeltelijk herschreven door Yvonne Lawalata.

Van augustus 2009 bleek het te lang wachten tot carnaval 2010. Met alle vrienden en familie hebben Chris en Dorien daarom de kerstmedley “Geef me glühwein” opgenomen. Harald Queens zorgde voor het arrangement en de originele teksten zijn bewerkt door Yvonne Lawalata. Deze samenwerking beviel zo goed dat ze samen ook zorgden voor de knaller van 2010: “Wageziet is wagekrijgt”. “Wageziet is Wagekrijgt” werd zoals alle andere nummers van De Dorini’s op eigen kracht en in eigen beheer met de hulp van de verschillende sponsors uitgebracht.

Na de carnaval van 2010 is Chris met de welverdiende VUT gegaan en heeft Marlou de microfoon overgenomen. 

Het eerste nummer dat met Dorien en Marlou werd opgenomen is “Ja, we proosten”. Samen met vrienden en de sponsors werd begin december de videoclip opgenomen, een dag om nooit meer te vergeten want wat hebben we een lol gehad. 

De zomer van 2011 kwam alweer snel en een zomerlied kon niet uitblijven. Dit werd het vrolijke “Dans” en de clip werd opgenomen bij “De Langspier” in Boxtel. 

Veel tijd om te genieten van dit nummer was er niet want het was tijd om na te gaan denken over het carnavalsnummer van 2012.Dit werd “We gaan een feestje bouwen”. De clip werd opgenomen in café-zaal De Harmonie in Haarsteeg in samenwerking met “Bloastumop”. Met dit nummer haalden De Dorini’s de eerste plaats bij de verkiezing Carnavalskraker van het jaar van Radio Hollandio en de tweede plaats bij 3 uurkes vurraf.

 In april 2012 kwam het verbroederingslied “Nederland”. Voor de clip werd het Oude Kerkstraatje in Boxtel afgesloten. Vergezeld door paard en koets, een harmonie, dansmariekes en de koningin haalden De Dorini’s alles uit de kast en een stukje Boxtel kleurde die dag oranje. Voor de videoclip trok de hele Dorini-karavaan in een oranje harmonicabus naar café Roothans in Leende voor de cd-presentatie. Weer een onvergetelijke dag!

In oktober van 2012 was het alweer tijd om het carnavalslied voor 2013 op te nemen. Geïnspireerd op de geweldige tante Dien kwam het nummer “Dina Dynamiet” tot stand. In de clip –die werd opgenomen in café De Jantjes in Eindhoven- kroop Suus Gies in de huid van Dina Dynamiet …als ze er nog maar uit komt…Met Dina Dynamiet wonnen ze eindelijk de felbegeerde “Kiesjekraker-trofee” van Omroep Brabant.

Carnaval 2013 was nog niet voorbij of het nummer voor 2014 lag al klaar. “Koning Bier” werd uiteindelijk in september opgenomen en in oktober trok de hele Dorini-karavaan naar kasteel Maurick in Vught om de videoclip op te nemen. Resultaat is weer een Dorini’s nummer waar het plezier van afspat! Met “Koning Bier” wonnen ze de Cliphuis Carnavalskraker 2014. 

Koning Bier werd in 2015 opgevolgd door mevrouw De Roos met haar “Bingo”. Op geheel eigen wijze presenteerde ze haar Bingo-show op verpleeghuis Liduina in Boxtel voor de clipopname. Het was een onvergetelijke dag die De Dorini’s samen met de bewoners beleefd hebben.

In maart 2015 begon er een donkere periode in het leven van De Dorini’s toen er bij Dorien borstkanker geconstateerd werd. Er volgde een zware periode van chemo en verschillende operaties, maar dat weerhield de dames er niet van om toch een carnavalsplaat op te nemen. “Hé da’s lekker” werd met een lach en een traan in de nazomer van 2015 ingezongen bij Harald Queens. 

Ondanks alles was er ook goed nieuws: de zwangerschap van Marlou! Nu maken de dames zich op voor de meest vreemde carnaval in hun geschiedenis: een hoogzwangere Marlou en een herstellende Dorien. Gelukkig krijgen ze hulp van de immer geweldige en altijd gezellige Yvonne Lawalata! Als Standini komt zij het Dorini-team versterken. 

In oktober doken de dames voor hun nieuwe kraker het klooster in en zetten de boel flink op stelten. De komische videoclip van “De nonnen uit het zuiden” is zelfs licht controversiëel te noemen. Wie denkt dat nonnen brave schepsels zijn, komt bedrogen uit. Moeder overste probeert de boel tevergeefs onder controle te houden maar De Dorini’s gaan flink los met de nonnen uit het zuiden. Romantisch escapades, drank, verboden planten en tot slot een regenboogvlag in de kerk. Niets is te gek!

Met “de nonnen uit het zuiden” wonnen De Dorini’s de felbegeerde kiesjekraker trofee van Omroep Brabant. De Dorini’s en de nonnen gingen volledig uit hun dak tijdens de 4 dagen die daarop volgden. Daarop besloot Moeder Overste dat het tijd was voor rust en bezinning en stuurde de hele bende naar de yoga.

Zo ontstond de nieuwe kraker voor 2018: “Los”. De nonnen hebben hun kapjes afgegooid en daar kwamen de nieuwe personages tevoorschijn voor de nieuwe clip. Zo zien we naast De Dorini’s o.a. Rudy & Roxy, biJANKaaa, Simone Klokklok, Klazien en Shantala. En ze hebben er zen an!

19 augustus 2018 was wederom een emotionele dag voor De Dorini’s. Het was namelijk de laatste dag dat de dames als duo op het podium hebben gestaan. Voor Marlou werd het te zwaar om de optredens te combineren met haar werk en de opvoeding van haar lieve zoontje. Dorien gaat solo verder als De Dorini’s.